La Pavoni, de kunst van echte Italiaanse espresso

Presentatie van 's werelds eerste espressomachine.

LPLESA01EU_L01_header 2000x1000.jpg

Sinds 1905 gaat Italiaanse koffie hand in hand met La Pavoni, de eerste fabrikant van espressomachines ter wereld. Espresso, cappuccino, latté... bij sommigen ontbreekt de verbeelding niet om de barista in hem of haar naar boven te brengen. Een talent dat een goede en kwaliteitsvolle machine die authentieke espresso's serveert, versterkt.

Na water is koffie de meest gedronken drank ter wereld. België is naar verluidt de achtste grootste koffieconsument. Sinds 2019 breidt Smeg, dankzij de overname van La Pavoni, haar aanbod verder uit om haar klanten te blijven inspireren. Deze overname stelt Smeg in staat om meer technologische knowhow over de kunst van koffie bereiden te verwerven, deze toe te passen op de bestaande koffiemachines in het Smeg-assortiment en ze verder te optimaliseren. Een strategisch partnerschap dat de kracht van de kenmerkende Made in Italy-kwaliteit bevestigt. La Pavoni, dat gevestigd is in Milaan, bezit zonder twijfel het geheim van de echte Italiaanse espresso. ​

Barista’s weten waarom

La Pavoni heeft in de loop van zijn geschiedenis besloten om zich te concentreren op één hoofdactiviteit. La Pavoni koffiemachines volgden nooit de criteria van de massamarkt, zij staan namelijk sinds het begin garant voor producten van hoge kwaliteit, een kwaliteit die over de hele wereld wordt erkend. Een ambacht dat het waard is om verder te zetten. En wie kan dat beter dan een barista. Hij kent de wereld van espresso, en weet hoe je een perfecte koffie zet. Maar een barista kent ook zijn apparatuur en accessoires, en kan zich aanpassen aan individuele smaken: een sterkere of lichtere kop koffie, de juiste boon kiezen en een zo glad mogelijk melkschuim creëren. De perfecte bondgenoot van de barista om deze uitdagingen aan te gaan, is een La Pavoni koffiemachine, ongeacht het model. ​ Een goed gekend feit dat ook ‘s werelds beroemdste geheim agent niet ontging. In de Bond-film “Live and let Die” uit 1973 toont James Bond hoe hij een perfecte espresso zet. Filmfragment.

Voor elk wat wils

Met de La Pavoni Lever machines, of ook wel letterlijk vertaald 'hefboom model', de belangrijkste iconen van het merk, wordt elke gebruiker zo waar zijn eigen barista. Door de hefboom met de juiste kracht in te drukken, wordt de perfecte druk verkregen - tussen 7 en 8 bar - om het koffiepoeder optimaal te gebruiken en een perfecte espresso te maken. Het assortiment hendels bestaat uit verschillende modellen, met houten, gouden of koperen afwerking. Wat een tijdloze en stijlvolle look geeft aan deze toestellen, die een écht designelement vormen in de keuken. ​

Semiprofessionele en manuele machines onderscheiden zich door hun hogere prestaties op vlak van snelheid bij de bereiding van espresso. Ongeacht het gekozen apparaat bieden zij koffieliefhebbers thuis heerlijke espresso's en cappuccino's zoals in koffiebars.

12 gram koffie niet meer, niet minder

De perfecte espresso hangt ook af van de keuze van de koffieboon, de koffiemolen en de hoeveelheid koffie die nodig is. Naast de andere modellen van La Pavoni biedt de nieuwe Cilindro koffiemolen de perfecte gemalen koffie. Deze is niet te fijn, niet te grof en het liefst zo vers mogelijk. Het is dus van essentieel belang om de juiste koffiebonen te kiezen en de hoeveelheid gemalen koffie tot op de gram nauwkeurig af te wegen om precies 12 gram te verkrijgen. Een standaardmaat die echte barista's nauwkeurig afwegen voor elke espresso.

Een leuk weetje: de allereerste La Pavoni machine, Ideale uit 1905, was extreem groot. De grootte had geen enkele invloed op het succes van de koffie, de machine werd zo ontworpen om de aandacht te trekken in restaurants en bars. Het design was dus uiterst belangrijk om op te vallen en naam te maken, om als eerste ter wereld espressomachines te lanceren en mensen te leren hoe het echt moet.

Praktisch:

  • Prijs koffiemolens: vanaf € 349
  • Prijs manuele en hendel- koffiemachines: tussen € 549 en € 2.799
  • Te verkrijgen bij koffiespeciaalzaken en premium Smeg SDA retailers (electrozaken en home/cooking). ​ 

Meer info op de website: smeg.be/nl

Gabrielle Vermeulen

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Smeg

SMEG S.p.A. biedt sinds 1948 kwalitatieve huishoudelijke apparaten aan. Door de jaren heen is SMEG uitgegroeid tot een succesvolle organisatie die aanwezig is in 18 landen op 5 continenten.

Het hoofdkantoor van SMEG is gevestigd in Guastalla, een stad in het hart van Emilia Romagna, Noord-Italië. Het familiebedrijf, nu in zijn derde generatie, staat bekend om zijn voortdurende innovatie, ontwikkeling en samenwerkingen met wereldberoemde architecten en ontwerpers om de best mogelijke design producten te produceren. Vandaag de dag wordt SMEG wereldwijd erkend voor zijn iconische apparatuur, het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige prestaties en de Made In Italy stijl.